ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU
Chantal Brands vrijwilliger van het jaar: 'Je doet het nooit alleen?

Chantal Brands vrijwilliger van het jaar: ‘Je doet het nooit alleen’

Chantal Brands is op de medewerkersavond uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ze is een spin in het web en houdt van dingen regelen. Tijd om met haar in gesprek te gaan. 

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zaterdag 13 april 2024 2 minuten

Brands dacht een culinair avondje te gaan beleven. Ze had samen met wat vrienden een kaartje om te gaan eten. De ochtend van de medewerkersavond appte een vriendin dat hun tafel overboekt was en dat er geen plek meer was. “Het zal wel zo zijn dacht ik. Dan kunnen we toch nog naar de medewerkersavond”, zegt Brands. 

Eenmaal aangekomen bij UDI’19 had ze nog steeds niks door. Pas toen voorzitter Wim Scheen begon over iemand die kaartjes had voor een ander evenement viel het kwartje. “Nu ben ik de pineut. Terwijl er zoveel mensen zijn die meer doen bij de club dan ik”, aldus Brands. 

Van een culinaire avond naar borrelavond. Brands werd in het zonnetje gezet vanwege haar inzet voor UDI’19. Het begon voor haar allemaal bij de meidenafdeling. Al snel raakte ze betrokken bij de organisatie van het 100-jarig jubileum. “Met een klein groepje hebben we dat weekend neergezet. Dat was heel leuk om te doen”, blikt Brands terug.

Doorzetten vrijwilligerswerk 

Ook daarna bleef het kriebelen. Haar man en kinderen voetbalden al bij UDI’19. Voor Brands was het dan ook een logische keuze om zich in te zetten voor de club. “Het was ook nog eens coronatijd. Ouders mochten niet mee naar het voetballen. Ik heb zelfs nog even als coronacoördinator rondgelopen. Toen moesten mensen nog op anderhalve meter gaan staan.” 

Uiteindelijk belandde Brands bij de activiteitencommissie. Ieder jaar organiseert die commissie verschillende activiteiten voor de jeugd. Denk aan het Easter Open, kerstzaalvoetbal, Clash of Clubs en de PSV talenten Cup. Brands kan zich daar helemaal uitleven. “Ik ben een regelaar. Ik probeer het overzicht te houden en de lijnen uit te zetten.”

Samen krijg je veel voor elkaar

Maar activiteiten organiseren doe je niet in je eentje benadrukt de kersverse vrijwilliger van het jaar. “Je hebt allerlei mensen door de hele vereniging nodig. Van pr tot horeca en van materiaalmensen tot wedstrijdzaken.”

Dat vindt Brands mooi aan het vrijwilligerswerk. “Je ziet een andere kant van de vereniging. Je leert mensen op een andere manier kennen. Toen ik nog geen vrijwilligerswerk deed voetbalden mijn kinderen hier. Ik kwam naar een wedstrijd kijken en ging weer naar huis. Je hebt helemaal geen idee dat er iemand aan de achterkant zit die bijvoorbeeld alle wedstrijden in plant, scheidsrechters regelt of materialen klaarzet.”

Oproep 

Ze roept ook andere leden op om een keertje vrijwilligerswerk te doen voor UDI’19. De club kan namelijk nog altijd vrijwilligers gebruiken. “Je kan het zo druk maken als je zelf wil. Van een middagje de scores bijhouden op een toernooi tot het mee organiseren van een Sinterklaas activiteit, meedraaien achter de bar of ballen oppompen bij de materialen. Je doet het in ieder geval nooit alleen.” Op de website van UDI’19 vind je alle openstaande vacatures
 

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.