ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU
Van de voorzitter

Kerstverhaal van de voorzitter

Beste Mensen,

Dit is alweer het derde “Kerstverhaal” wat ik voor u schrijf. En dat doe ik op de dag van de vrijwilliger, 7 december, hoe toepasselijk! Want alles wat u ziet en beleeft in de vereniging, inclusief het uitbrengen van al onze uitingen, in social media of op papier, zoals deze, is ook het werk van vrijwilligers. 

Wim Scheen Wim Scheen zaterdag 23 december 2023 4 minuten

Het is de rode draad in al mijn verhalen tot nu toe en ook wanneer we bij elkaar zijn om jubilea te vieren of vrijwilligers te bedanken. Die vrijwilligers. En altijd ook, dat we er altijd naar op zoek zijn. Des te fijner om dit jaar voor het eerst een Kerst- en oud en nieuwperiode te kunnen doorbrengen met een compleet bestuur… En dat dat een noodzaak is voor een vereniging met de omvang van UDI’19 CSU, zal niemand verbazen.

Het bijna afgelopen jaar heeft u Mark van de Meulenhof gekozen tot penningmeester van de vereniging en hebben we gelukkig wat recenter ook de positie van voorzitter van de Sponsorcommissie ingevuld. Dat gaat Marcel de Laat doen. En hij kan meteen vol aan  de bak, want we zijn in het post-corona tijdperk wel met een aantal onaangename verrassingen geconfronteerd.

De eerste bestaat uit een aantal sponsoren, die helaas te veel te lijden gehad hebben gehad van de corona-periode en noodgedwongen hebben moeten stoppen of sterk afslanken als bedrijf, met de nodige consequenties voor de sponsoring aan ons. Ten tweede het faillissement van Masita, met als gevolg een zoektocht (samen met Intersport) naar een vervanger. Deze werd gevonden in Robey, waarmee rond de zomer de contracten werden getekend. De laatste kleding wordt vooralsnog begin januari uitgeleverd. Ten derde de beslissing van Jumbo om te stoppen met alle vormen van sponsoring. De meeste mensen kennen Jumbo, (los van het boodschappen doen) ook van De wielersport, het schaatsen en van Max Verstappen. Mooi rijtje om in te staan als UDI, behalve als het voor iedereen stopt…. En als klap op de vuurpijl hoorden we eind oktober, dat CSU vanaf komend seizoen zijn rol als hoofdsponsor verruilt voor eentje als (substantiële) subsponsor. Eveneens voortgekomen uit veranderend beleid, dit keer van CSU.

Had ik al gezegd, dat Marcel flink aan de bak kan….? Om op het huidige niveau te kunnen blijven acteren met de prestatieve teams, UDI 1, dames en heren voorop, zullen we het wegvallende budget vanuit de bovenstaande tegenvallers moeten compenseren met nieuwe sponsoren. Daar wordt natuurlijk al langer aan gewerkt en dat heeft ook al tot resultaten geleid, maar we zijn er nog niet.

Dat was een beetje een treurig stukje.. En dan hebben we het nog niet eens over de toestand in de grote wereld om ons heen. Vorig jaar woede er al oorlog in Oekraïne, daar hebben we Gaza bij gekregen. Een kabinetscrisis heeft ons allemaal weer naar de stembus gejaagd en tal van natuurrampen hebben de wereld er op een groot aantal plaatsen echt anders uit doen zien, nog afgezien van de vele slachtoffers die dat gekost heeft. Maar zo lijkt het ook net alsof er niks leuks gebeurt binnen de vereniging, maar niets is minder waar.

Oke, dan moet ik nog wel even stilstaan bij de degradatie van UDI 1, heren dan, maar wat leuk is het tegenwoordig om ons vaandelteam te zien spelen en winnen. “As we speak” (7 december) staan we “virtueel” bovenaan. Moeten “we” nog wel even de inhaalwedstrijd bij en tegen Goes winnen en de 2-0 achterstand in de gestaakte wedstrijd tegen Halsteren bij het uitspelen ombuigen in winst… niet zo makkelijk natuurlijk…

Over “leuk om te zien spelen” gesproken, Onze net dit seizoen gepromoveerde vrouwen doen het hartstikke goed in de hoofdklasse. Pakken regelmatig overwinningen en doen prima mee in de middenmoot, heel knap. Moet natuurlijk wel in een vereniging die het (bijna) afgelopen jaar 50 jaar vrouwenvoetbal bij UDI ’19 gevierd heeft… en hoe,,, En er is meer gevierd. Ik noemde de jubilarissen al, ook altijd een heel fijne avond. Daarnaast de vrijwilligersavond en de reünie van de selecties in de periode ….., gecombineerd met de benefietwedstrijd tussen oud-UDI 1 en een team van Beter Bed, gevolgd door de wedstrijd van UDI 1 tegen Achilles Veen op 30 september, met feest na. En dan heb ik het nog niet gehad over de evenementen die regelmatig in en door de kantine georganiseerd worden en natuurlijk de clubavonden.

Ondertussen wordt er hard gewerkt door bestuur en commissies om op het fundament van de meerjarig beleidsplannen, zoals toegelicht in de ALV voort te bouwen aan een toekomstbestendig UDI, inclusief de daarbij horende faciliteiten, ook in diezelfde ALV toegelicht. En bij een goed fundament hoort een goede jeugdopleiding, die met de benoeming van de twee HJO’s (hoofd Jeugd Opleidingen) onder- en bovenbouw, Ruud Kuijpers en Jeroen Prinsen, recentelijk ook weer verder gestalte krijgt. Vanuit de gemeente Uden is in het, door UDI geïnitieerde overleg met alle gebruikers van het Sportpark in ieder geval de verzekering gegeven, dat onze locatie en die van het gehele Sportpark zijn huidige bestemming zal behouden. Wel met de nodige aanpassingen die nodig zijn om het park in al zijn facetten weer naar de huidige tijd te trekken.

Kortom, als we straks op 31 december om 24.00 uur het nieuwe jaar 2024 instappen, gaan we een hoopvol en hopelijk succesvol seizoen op vele fronten voortzetten.

Ik wens u dan ook heel fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling en hoop u op de nieuwjaarsreceptie van 6 januari, aansluitend aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen OSS ’20.

Wim Scheen

Voorzitter UDI'19/CSU

 

 

 

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.