ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU
Vrijwilliger in beeld: Peter Asselman

Vrijwilliger in beeld: Peter Asselman

We vinden dat onze hardwerkende vrijwilligers nog wel wat extra waardering verdienen. Elke week zetten veel vrijwilligers zich in om het voetbal mogelijk te maken, van het onderhouden van het sportpark tot het fluiten van wedstrijden. Daarom hebben we voor UDINSIDE de serie 'Vrijwilliger in beeld' bedacht. UDI’19 kan namelijk niet bestaan zonder al die vrijwilligers die belangeloos zoveel tijd in onze vereniging steken. In deze vierde editie stelt Peter Asselman (keeperscoordinator van de bovenbouw) zichzelf voor. 

UDI'19/CSU UDI'19/CSU zaterdag 13 april 2024 2 minuten

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Peter Asselman, ik ben 72 jaar. Ik heb een vrouw, Christa, een zoon, Patrick, en een dochter, Danielle. Ben sinds 2007 met pensioen en heb 38 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt.

Hoe ben je bij de vereniging terecht gekomen? 

In 1989 begon Patrick bij de E4 te voetballen en zij zochten nog een trainer. Dit heb ik samen met Gerrie de Boer het eerste jaar gedaan. Ik ben daarna niet meer weggeweest en heb alle jeugdelftallen doorlopen tot zelfs de tweede selectie.
(tekst gaat verder onder de foto)

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij UDI’19? 

Ik ben bij UDI’19 keepercoördinator van de bovenbouw. Zelf geef ik ook training, al zolang als ik bij UDI ben. Ik ben verantwoordelijk voor zo’n 25 keepers die elke week weer op de training komen. Op dit moment hebben we 6 trainers die elke week op het veld staan. Daarnaast ben ik ook steward en sta zondags bij de thuiswedstrijden langs de lijn.

Waarom ben je vrijwilliger bij UDI’19 geworden? 

UDI heeft mij kansen gegeven om mij te ontwikkelen, zoals de keepertraineropleiding bij Frans Hoek. Daaruit volgde dat ik 17 jaar de voetbaldagen heb georganiseerd en niet te vergeten de keeperdagen van UDI zelfs 10 jaar. Al met al een mooie loopbaan. Ook de sfeer was in de topjaren van het eerste elftal ontzettend goed. We waren toen een grote familie. Jammer dat die tijd voorbij is.

Wat vind je van de vereniging? 

De vereniging is door de jaren heen sterk veranderd. De mentaliteit van spelers en trainers is erg veranderd. Je kunt dat merken in de kantine en op het veld. We kunnen niet alles op corona afschuiven, maar ik denk dat het wel een van de oorzaken is. Je ziet ook dat spelers en trainers zich niet aan de afspraken houden wanneer die gemaakt zijn. Er zijn er veel die maar naar eigen inzicht handelen. Het is geen eenheid meer en er is te weinig overleg onderling.
Ik kijk alleen maar naar de keepers.

Wil je nog iets kwijt aan de leden en mede-vrijwilligers van UDI’19? 

Ik hoop dat de betrokkenheid van de mensen en kinderen groter zal worden. Bij de kleintjes is die wel hoog. Maar kom eens kijken naar ons vaandelteam. Zij doen heel goed hun best, maar het is jammer dat de prestaties uitblijven. Gelukkig zijn er momenten waar je wel warm van kunt worden en ik hoop op beterschap komend seizoen.

Welke vrijwilliger wil jij vragen om zichzelf voor te stellen en waarom? 

Ik zou de pen graag willen doorgeven aan Bart van Hurne.

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.