ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU
Anderhalf jaar bestuurslid bij UDI'19: De terugblik van Remco Lips

Anderhalf jaar bestuurslid bij UDI'19: De terugblik van Remco Lips

Remco Lips zet zich sinds november 2021 vol enthousiasme in voor de facilitaire zaken bij UDI’19. Hij houdt zich onder meer bezig met onderhoud van het complex en stuurt commissies aan. Hoe bevalt het hem?

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zondag 18 juni 2023 4 minuten

Remco, je bent inmiddels anderhalf jaar actief als bestuurslid. Hoe kijk je daarop terug? 

“Ik kijk met een tevreden gevoel terug naar de afgelopen periode. Het leven na corona is weer op gang gekomen en binnen de club heeft dit ook de nodige consequenties gehad. Mensen willen weer aan de slag met het spelletje en alles eromheen. Je merkt dat het tempo waarop dat wenselijk is vanuit onze leden moeilijk is om weer op te pakken. Met alle mensen waarmee ik heb samengewerkt hebben we de opstart na de pandemie goed opgepakt en heb ik kennis gemaakt met de organisatie achter de club.”

Wat heb je tot nu toe weten te bereiken?

“Ik heb personen leren kennen die elke dag vol goede moed met UDI’19 bezig zijn. Een grote organisatie welke gerund wordt door en met deze personen. Met mutaties in het bestuur én onderliggende commissies hebben we ervoor gezorgd dat de club vooruit gaat. Dat vergt veel energie, maar als het loopt dan geeft dat voldoening.
De vernieuwing van de accommodatie vergt de nodige aandacht en dat vraagt geduld. Er worden gesprekken gevoerd met omliggende verenigingen in het sportpark en de gemeente. Ook met belangrijke stakeholders staan we in contact om toekomstige vernieuwing van onze accommodatie én het mooie park te kunnen bewerkstelligen.”

Komt je bestuursfunctie overeen met je verwachtingen?

“Mijn verwachting over de bestuursfunctie was moeilijk voor te stellen en daarom ga je af op de gesprekken die je van tevoren voert.
Ik heb het op me af laten komen en ben tot de conclusie gekomen dat de grote organisatie mij heeft verrast. Als voetballer binnen UDI’19 sta je niet stil bij alles wat er zeven dagen in de week, het gehele jaar door gebeurt.

Wat hoop je komend jaar te bereiken?

“Ik wil mensen verbinden en met volle moed en een positieve instelling de club verder helpen, samen met de rest van de vereniging. Er zijn diverse onderwerpen die aandacht behoeven waaraan wordt gewerkt. Doelen bereiken hangt af van veel factoren waar je niet altijd invloed op hebt. Tevens is het tempo waarop dit gaat afhankelijk van tijd en tijd in een vrijwillige organisatie is simpelweg minder voorhanden dan in het bedrijfsleven.”
 

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.