ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU
Vrijwilliger in beeld: Theo Appeldoorn

Vrijwilliger in beeld: Theo Appeldoorn

We vinden dat onze hardwerkende vrijwilligers nog wel wat extra waardering verdienen. Elke week zetten veel vrijwilligers zich in om het voetbal mogelijk te maken, van het onderhouden van het sportpark tot het fluiten van wedstrijden. Daarom hebben we voor UDINSIDE de serie 'Vrijwilliger in beeld' bedacht. UDI’19 kan namelijk niet bestaan zonder al die vrijwilligers die belangeloos zoveel tijd in onze vereniging steken. In deze tweede editie stelt Theo Appeldoorn (Coördinator organisatie onderbouw) zichzelf voor. 

UDI'19/CSU UDI'19/CSU zondag 18 juni 2023 4 minuten

Vertel iets over jezelf

Ik ben Theo Appeldoorn, ik ben 43 jaar en woon in Uden, samen met mijn vriendin Pleuntje. We hebben twee jongens Job (12) en Koen (10) die beide voetballen bij UDI’19.
Samen met een compagnon heb ik sinds 2004 het bedrijf Acour Lawaaibestrijding. Wij ontwerpen, leveren en monteren oplossing voor industriële geluidproblemen en akoestiekverbetering in met name sportaccommodaties. Overal waar geluid een probleem is bieden wij voor zakelijke klanten een oplossing.

Hoe ben je bij de vereniging terecht gekomen? 

Via mijn oudste zoon Job. Hij wilde in 2017 bij de Kidsclub van UDI’19 gaan voetballen, omdat een vriendje van hem daar ook al voetbalde. 
Vroeger als kind ben ik nooit lid geweest van een voetbalvereniging. Veel verder dan wat pleintjesvoetbal met vriendjes naast ons huis kwam het niet. Dus rondlopen op een grote club als UDI’19 was wel even wat anders.

Na ca. 4 trainingen aan de zijlijn hebben staan kijken kwam de toenmalige trainster van de Kidsclub naar ons toe om te vertellen dat ze ging stoppen. Met een aantal vaders hebben wij toen de trainingen opgepakt om de kinderen toch te laten voetballen. We hebben dat seizoen toen met latere hulp vanuit UDI ook afgemaakt op het veld. Ik werd toen benaderd door Dirk Damsma, met de vraag of ik geen groepsleider wilde worden voor de Kidsclub? Na een gesprekje in de kantine heb ik daar ja op gezegd.

(tekst gaat verder onder de foto)

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij UDI’19? 

Na een paar seizoenen groepsleider en trainer Kidsclub en team JO8-3, kwam daar ook groepsleider JO8-teams bij. Meerdere functies is wel pittig, maar ook wel heel leuk als je de gezamenlijke resultaten ziet. Nadat Harold van Zutphen besloot te stoppen vroeg hij mij om zijn functie als coördinator organisatie onderbouw (Kidsclub t/m JO13)  over te nemen.
Ik ben het directe aanspreekpunt voor de vier groepsleiders in de Onderbouw. Gezamenlijk zijn we er voor om het voor alle teams, trainers, leiders, spelers en ouders organisatorisch zo goed en overzichtelijk mogelijk te laten verlopen. Binnen elke leeftijd proberen we de groepsleiders echt een aanspreekpunt te laten zijn, zodat we zaken die spelen binnen teams direct kunnen aanpakken en oplossen.
Omdat het vaak ook snel over technische zaken gaat, werken we veel samen met Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw Ruud Kuipers en zijn Technische coördinatoren.

Toch kan ik het trainen van de Kidsclub nog niet loslaten, dus dat ben ik erbij blijven doen op de maandagavonden en zaterdagochtenden. 
Al met al vergt het vaak best wel een flink stuk vrije tijd, maar als het dan voor de vele kinderen in de onderbouw goed loopt geeft dat ook veel voldoening.

Waarom ben je vrijwilliger bij UDI’19 geworden? 

Het werd in eerste instantie dus uit nood geboren. Je kan toch niet tegen de kinderen van 6 jaar oud van de Kidsclub zeggen dat de trainingen ophouden, omdat er geen trainer is? Dat hebben we met vier vaders daar aan de zijlijn per direct aangevoeld en opgelost.
Daarna merkte ik pas goed dat UDI’19 drijft op vrijwilligers. Als die er onvoldoende zijn gaan activiteiten ook echt niet meer door. Ik probeer met mijn energie andere mensen ook enthousiast te maken voor de functies die we nodig hebben. Of het nou begeleidende ouders zijn bij de allerkleinste kinderen, trainers bij een recreanten team, of een nieuwe groepsleider voor de hogere teams in de onderbouw.
Met de juiste mensen op de juiste plek kunnen we een mooie organisatie opbouwen waarin de honderden kinderen van de Onderbouw lekker kunnen voetballen.

Wat vind je van de vereniging? 

UDI’19 is een bekende naam in omgeving van Uden, maar ook ver daarbuiten. 
Ik vind dat de vereniging sportiviteit en respect hoog in vaandel heeft staan en dat hoor en zie je ook terug. Verder vind ik het een gezellige vereniging die veel activiteiten organiseert voor alle leden in alle leeftijden.

Wil je nog iets kwijt aan de leden en mede-vrijwilligers van UDI’19? 

Er is momenteel een fanatieke groep vrijwilligers die veel tijd en energie in de club steken om alles te organiseren en te laten draaien. Deze groep verdient veel lof, maar heeft wel meer ondersteuning nodig, zodat alle activiteiten door kunnen blijven gaan.
Nieuwe vrijwilligers zijn dus zeker altijd welkom, ik maak graag een praatje met je!

Welke vrijwilliger wil jij vragen om zichzelf voor te stellen en waarom? 

Ik geef de pen door aan Ad Stuiver. Hij zorgt er al jaren als steward voor dat zaken goed lopen bij alle kleine en grote activiteiten bij UDI. Als keepertrainer haalt hij bij de kinderen het enthousiasme voor keepen naar boven.

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.