ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Zo draaide UDI’19 door tijdens corona

Zo draaide UDI’19 door tijdens corona

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zondag 05 juli 2020 4 minuten

Langzaam maar zeker openen de deuren van het sportcomplex steeds meer. Deze week is de kantine heropend en mogen bezoekers weer kijken naar de trainingen. Samen met Ad Stuiver, veiligheidscoördinator, blikken we terug op deze bijzondere periode. 

“Het is boven verwachting gegaan. In het begin moesten we even kijken hoe het uitpakt. We hadden een goed strak plan gemaakt om alles in goede banen te leiden. Dat is zeker gelukt en we kregen dan ook complimenten van de boa’s en gemeente dat het goed geregeld was. Zo richtten we onder andere een kiss and ride in. Dat betekent dat je op de parkeerplaats rond rijdt, het kind stapt uit en de ouders rijden weer weg. En als de training afgelopen is wachten de ouders buiten het hek op hun kinderen. Ook weer via de kiss en ride”, zegt Ad.

Loes Kersten is zo’n ouder. Zij staat te wachten op haar zoontje Rens die in de JO-10-5 speelt. “Het is voor mij de eerste keer dat ik deze situatie bij de club zie want normaal fietst Rens altijd met een vriendje samen. Op het eerste oog ziet het er goed geregeld uit. Alles liep prima door dus dat is wel fijn. Het is prettig dat UDI’19 dit zo georganiseerd heeft want de kinderen kunnen zo hun energie kwijt.”

Ad Stuiver (r) bij de toegangspoort van het sportpark

Kersten zag de kiss and ride nog net want sinds gisteren (1 juli) is deze er niet meer. Mensen kunnen weer de kantine in en ook langs de velden staan mag. Toch betekent het niet dat mensen zomaar weer alles kunnen doen. “Bij de poort staan wij niet meer. Wel lopen we rondjes langs de velden om te kijken of de 1.5 meter gehandhaafd wordt. In die zeven weken vanaf het opstarten van de trainingen tot nu hebben we negen keer controle gehad van boa’s en politie. Zij waren toen erg tevreden en dat willen wij ook nu graag zo houden”, aldus Ad.

Lastige situatie

Desondanks hebben sommigen wat moeite met de nieuwe situatie. “Je merkt de laatste weken dat de ouders ongeduldiger worden. Vragen als waarom mogen wij niet op het terrein. Ook maakten we mee dat één ouder niet mee wilden werken en met zijn zoon gewoon door wilde rijden. Dan zeg ik houdt u zich alstublieft aan de aanwijzingen van de parkeerwachters en de stewards. Toen hebben we hem een aantal keer gewaarschuwd”, zegt Ad die graag namens de parkeerbegeleiders en stewards de ouders en onze leden willen bedanken voor hun begrip en medewerking in deze lastige periode. Samen lossen we dit op en dit maakt UDI’19 zo’n mooie club. 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.